top of page

Otevření nové knihovny se blíží

Aktualizováno: 31. 8. 2023

Stavba nové budovy knihovny je v cílové rovince. Provoz knihovny se na Lípovou vrátí po letních prázdninách. Do té doby nás čeká spousta manuální práce - vybavování prostor nábytkem, velké stěhování knih a plnění polic - i úkoly méně hmatatelné jako spuštění nového webu a plánování programu v kulturním sále.


Mnohé se teprve začíná rýsovat, jedno datum si ale v kalendáři můžete zatrhnout už teď. Ve čtvrtek 5. října se chystáme knihovnu slavnostně pokřtít dnem otevřených dveří v rámci třináctého ročníku festivalu Den architektury.


Pravidelným návštěvníkům jistě neuniklo, že od března je v provizoriu na obecním úřadě vítá nová knihovnice Markéta Krapková. Knihovnické žezlo převzala po Aleně Vamberové, která o ostopovické čtenáře pečovala posledních osm let. A jelikož knihovna nebude jen tak obyčejnou knihovnou, ale i živoucím kulturním a komunitním centrem, vzniklo místo i pro novou pozici kulturní referentky, kterou od dubna zastává Adéla Rujzl (pisatelka tohoto článku).


Abychom se v našich nových rolích a v novém prostoru zabydlely co nejrychleji - a především, abyste se u nás cítili pohodlně vy, hosté knihovny - připravily jsme krátký dotazník, který najdete vložený v tomto zpravodaji, případně v provizorní knihovně na obecním úřadě nebo online (k načtení lze využít tento QR kód). Vyplněné papírové formuláře můžete donést do knihovny na obecní úřad nebo na poštu. Budeme vděčné, když se zapojíte.


Přejeme vám krásné léto a šťastnou ruku při výběru čtiva na pláž, do hor, k bazénu i do lesa.


Za tým knihovny

Adéla Rujzl

65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page